Aalto-yliopisto suunnitteluyhteistyöhön Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön kanssa

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on aloittanut suunnitteluyhteistyön Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Suunnittelu koskee Taipalsaaren Sarviniemeä, joka on Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön uusin kohde ja keskeinen Saimaa Geoparkin käyntikohde. Tavoitteena on laatia suunnitelmat Sarviniemen kehittämiseksi palvelemaan paikallisia virkistyskäyttäjiä sekä matkailutoimintaa kestävästi ja laadukkaasti luontoarvoja vaarantamatta.

Suunnitelmia koskeva yleisötilaisuus Taipalsaaren kunnantalolla 12. joulukuuta

Aalto-yliopistosta pian valmistuvat maisema-arkkitehti Tuuli Salovuori ja arkkitehti Jenni Salomaa hiovat talven mittaan diplomityönään valmiiksi suunnitelmat Sarviniemen alueen yleisilmeestä sekä sinne tulevista rakenteista ja rakennuksista. Tekeillä olevia suunnitelmia on mahdollista kommentoida Taipalsaaren kunnantalolla 12.12.2017 järjestettävässä yleisötilaisuudessa, josta tiedotetaan lisää myöhemmin. Kaikki tähän mennessä saatu yleisöpalaute huomioidaan suunnittelussa. Virkistysaluesäätiö ottaa edelleen vastaan toiveita ja ideoita Sarviniemeen liittyen.

Kuvanäyttely kiertää marraskuun lopusta alkaen

Virkistysaluesäätiö vuokrasi Metsähallitukselta 7 ha alueen Sarviniemestä toukokuun alussa, ja samaan aikaan käynnistyi Sarviniemi retkikohteeksi -hanke. Hankkeessa on järjestetty talkoita alueen kunnostamiseksi viihtyisäksi retkeilijöitä varten. Hanketta rahoittaa Leader Länsi-Saimaa. 
Kuvanäyttely ihmisen ja luonnon yhteiselosta Saimaan rannoilla varhaisina vuosituhansina on esillä Taipalsaaren kunnantalolla marraskuun loppupuolelta jouluun ja muissa kunnissa ensi vuoden puolella. Näyttelyn laatija on Markku Paakkinen ja se on osa Sarviniemi-hanketta.


Lisätiedot:
Mari Matikainen, projektityöntekijä, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
p. 050 301 3083, s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hanna Ollikainen, toiminnanjohtaja, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
p. 040 823 5105, s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 


Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Kipparinkatu 1
   53100 Lappeenranta
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

   Facebook 

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake