Saimaan tarinaa kivikauden ajalta -näyttely

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön Sarviniemi retkikohteeksi -hankkeessa tuotettu valokuvanäyttely on valmistunut. Näyttely kertoo Saimaan tarinaa kivikauden ajalta ja liittyy näiltä osin keskeisesti myös Saimaa Geoparkiin. Tekeillä olevan Saimaa Geoparkin yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa ja opastusmateriaalia Saimaan geologisesti kiinnostavista kohteista. Yhtenä kantavana ajatuksena on yhdistää kohteisiin myös tarinoita, historiatietoa, luonnon erityispiirteitä ja kulttuuria. Sarviniemi retkikohteeksi -hankkeessa tuotetussa kuvanäyttelyssä on toteutettu Saimaan tarinan esiintuominen tarinan ja taiteellisuuden kautta, unohtamatta kuitenkaan kytköstä faktatietoon.

Näyttely koostuu kolmesta kolmen taulun kokonaisuudesta. Yhdestä näyttelyn tauluista on teetetty duplikaatti ja se on sijoitettu Taipalsaaren Sarviniemeen. Näyttelyn tekstit, kuvat ja piirrokset tarjoavat sekä tietoa, että tilaa mielikuvitukselle. Näyttely soveltuu hyvin esimerkiksi kouluryhmien tutustuttavaksi.

Näyttelyn on laatinut ja tekstit on tuottanut Markku Paakkinen. Asiantuntija-apuna teksteissä on toiminut Risto Järvisalo. Näyttelyssä esillä olevat kuvat on ottanut Arto Hämäläinen ja näyttelyn piirrokset tehnyt Silja Paakkinen.

Näyttelyn on tarkoitus kiertää tulevan talven aikana Saimaa Geoparkin alueen kunnissa Etelä-Karjalan alueella. Näyttely lähtee liikkeelle Taipalsaarelta ja on esillä Taipalsaaren kunnantalon yläaulassa 27.11.-22.12.2017. Näyttelyn avajaiset järjestetään Taipalsaaren kunnantalolla 27.11.2017 klo 10.

Lisätiedot:

Mari Matikainen, projektityöntekijä
Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
p. 050 301 3083 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hanna Ollikainen, toiminnanjohtaja
Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
p. 040 823 5105 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aalto-yliopisto suunnitteluyhteistyöhön Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön kanssa

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö on aloittanut suunnitteluyhteistyön Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Suunnittelu koskee Taipalsaaren Sarviniemeä, joka on Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön uusin kohde ja keskeinen Saimaa Geoparkin käyntikohde. Tavoitteena on laatia suunnitelmat Sarviniemen kehittämiseksi palvelemaan paikallisia virkistyskäyttäjiä sekä matkailutoimintaa kestävästi ja laadukkaasti luontoarvoja vaarantamatta.

Suunnitelmia koskeva yleisötilaisuus Taipalsaaren kunnantalolla 12. joulukuuta

Aalto-yliopistosta pian valmistuvat maisema-arkkitehti Tuuli Salovuori ja arkkitehti Jenni Salomaa hiovat talven mittaan diplomityönään valmiiksi suunnitelmat Sarviniemen alueen yleisilmeestä sekä sinne tulevista rakenteista ja rakennuksista. Tekeillä olevia suunnitelmia on mahdollista kommentoida Taipalsaaren kunnantalolla 12.12.2017 järjestettävässä yleisötilaisuudessa, josta tiedotetaan lisää myöhemmin. Kaikki tähän mennessä saatu yleisöpalaute huomioidaan suunnittelussa. Virkistysaluesäätiö ottaa edelleen vastaan toiveita ja ideoita Sarviniemeen liittyen.

Kuvanäyttely kiertää marraskuun lopusta alkaen

Virkistysaluesäätiö vuokrasi Metsähallitukselta 7 ha alueen Sarviniemestä toukokuun alussa, ja samaan aikaan käynnistyi Sarviniemi retkikohteeksi -hanke. Hankkeessa on järjestetty talkoita alueen kunnostamiseksi viihtyisäksi retkeilijöitä varten. Hanketta rahoittaa Leader Länsi-Saimaa. 
Kuvanäyttely ihmisen ja luonnon yhteiselosta Saimaan rannoilla varhaisina vuosituhansina on esillä Taipalsaaren kunnantalolla marraskuun loppupuolelta jouluun ja muissa kunnissa ensi vuoden puolella. Näyttelyn laatija on Markku Paakkinen ja se on osa Sarviniemi-hanketta.


Lisätiedot:
Mari Matikainen, projektityöntekijä, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
p. 050 301 3083, s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hanna Ollikainen, toiminnanjohtaja, Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö
p. 040 823 5105, s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 


Pk-yrittäjät saavat jatkossa yritystukea myös kierrätyskoneiden hankintoihin

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote  30.3.2017 

Valtioneuvosto on 30.3.2017 hyväksynyt maaseudun yritysrahoitusta koskevan asetusmuutoksen. Jatkossa maaseutualueilla sijaitsevat pk-yritykset voivat hakea yritysrahoitusta käytettyjen koneiden ja laitteiden hankkimiseen. Täsmennykset ja muutokset ovat lainsäädäntöä selkeyttäviä ja niillä yhdenmukaistetaan käytäntöjä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 yritysrahoituksen sekä muun julkisen rahoituksen välillä. Muutokset tulevat voimaan 1.4.2017.
– Asetusmuutoksen jälkeen investointeja voidaan tehdä monipuolisemmin ja resursseja säästäen, toteaa ylitarkastaja Juuso Kalliokoski maa- ja metsätalousministeriöstä.
Käytetyn tekniikan hankkimiselle pitää olla selkeät perustelut. Pääosa rahoituksesta suunnataan edelleen uusien koneiden ja laitteiden hankkimiseen.

Maaseudun yritysrahoituksella on huomattava vaikutus maaseutualueiden pienten ja keskisuurten yritysten uudistumiselle ja kilpailukyvylle ja sillä edistetään myös työllisyyttä. Rahoituksen tavoitteena on monipuolistaa yritysrakennetta ja lisätä maaseudun elinvoimaa. Suomi rahoittaa osan tuesta ja osa saadaan EU:n maaseuturahastosta.

Maaseutuohjelman yritysrahoituksen avulla moni aloittava tai toimintaansa kehittävä pk-yritys voi ponnistaa eteenpäin kotimaassa tai kansainvälisille markkinoille.
– Ohjelman toteutus on käynnistynyt vauhdikkaasti. Noin 70 miljoonan euron tuen kannustamana pk-yritykset ovat panostaneet investointeihinsa 200 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta. Uusia yrityksiä on perustettu ja käynnissä on lähes 300 miljoonan euron rakentamis-, kone- ja laiteinvestoinnit sekä näitä koskevat toteutettavuustutkimukset, kertoo Kalliokoski.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Juuso Kalliokoski, p. 029 516 24 70, juuso.kalliokoski(at)mmm.fi

Leader -rahoituksen  suuntaaminen 1.9.2017 lähtien

Leader Länsi-Saimaa ry  suunnataa Leader-rahoituksen  tuenhakijoille  1.9.2017 lähtien toistaiseksi elinkeinollisiin kehittämishankkeisiin ja yritystukiin sekä yhteisöllisiin teemahankkeisiin.

 

Hankerekisteri on julkaistu

 

Maaseutuviraston ylläpitämä hankerekisteri on julkaistu osoitteessa www.maaseutu.fi.

Hankerekisteristä löydät tiedot Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ohjelmakaudella 2014–2020 rahoituksen saaneista hankkeista ja yritystuista.

 

Hankerekisteristä voit selata esim. oman alueesi Leader- ryhmän tai Ely- keskuksen rahoittamia hankkeita tai voit hakea tietoa tietyn aihepiirin hankkeista. Hankerekisteristä saa tiedot hankkeiden kokonaisrahoituksesta. Kokonaisrahoitus sisältää hankkeen saaman tuen ja yksityisen rahoituksen. Tuesta osa on kansallista rahoitusta ja osa rahoituksesta tulee EU:n maaseuturahastosta.

 

Rekisterin tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Paperipäätöksen saaneiden hankkeiden tiedot päivitetään rekisteriin myöhemmin.

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Kipparinkatu 1
   53100 Lappeenranta
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

   Facebook 

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake