Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa tämä artikkeli

Kipinärahoista nuoret saavat tukea omiin projekteihinsa

Nyt käynnistyy nuorten omien hankkeiden rahoitus! 13-28-vuotiaat nuoret voivat hakea tukea omien projektiensa toteuttamiseen Kipinärahoista. Nuoret voivat järjestää tapahtuman, käynnistää vapaa-ajan toimintaa tai hankkia harrastusvälineitä. Vähintään kolmen nuoren ryhmä voi yhdessä toteuttaa yleishyödyllisen projektin, joka hyödyttää isompaa joukkoa nuoria. Nuori yrittäjä (esim. 4H-yritys tai NY) voi hakea tukea yrityksensä perustamiseen tai kehittämiseen.

Kipinärahaa voi hakea toimintaan, joka tapahtuu Lappeenrannassa, Lemillä, Luumäellä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella. Toiminta voi tapahtua myös Lappeenrannan keskusta-alueella.

Tuki on 100-500 €, erityistapauksissa 1 000 €, kuitenkin korkeintaan 90 % projektin kustannuksista. Kipinärahaa haetaan sähköisellä lomakkeella Leader Länsi-Saimaan nettisivuilla.

Hakuja on neljä kertaa vuodessa ja ensimmäinen haku päättyy 31.3.2019. Lue lisää Kipinärahoista.

Nuoret myös päättävät, kenelle rahoitusta myönnetään

Leader-toimintatavan mukaisesti nuoret myös itse päättävät, kenelle Kipinärahaa myönnetään. Etsimmekin nyt aktiivisia 18-28-vuotiaita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan ja vaikuttamaan nuorten asioihin. Nuorista kootaan Nuorisoryhmä, joka päättää Kipinärahojen jakamisesta, tiedottaa rahoituksesta omissa piireissään ja voi osallistua myös muuten paikalliseen kehittämiseen Leader Länsi-Saimaan kautta. Kokouksia on noin neljä kertaa vuodessa. Nuorille korvataan kulut ja maksetaan pieni kokouspalkkio.   

Nuorten ryhmän toimintaan osallistuu Leader-hallituksen nuorisovastaava ja tarvittaessa Leader-toimiston henkilökuntaa.

Jos haluat tietää lisää tai haluat osallistua nuorisoryhmään, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Terhi Ojaseen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 668 9007) tai hankesihteeri Tiina Sirppiniemeen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 135 2804