Hakuprosessin vaiheet

Hakuprosessin vaiheet:

 1. Tutustu Oiva –strategian tiivistelmään ja painopisteisiin sekä valintakriteereihin.
 2. Keskustele hankeideasta Leader Länsi-Saimaan henkilöstön kanssa ennen hakemuksen jättämistä. Käydään yhdessä läpi hankesuunnitelma, laskelmat, aikataulut sekä hakemukseen tarvittavat liitteet. Hankeidean työstämiseen ja lomakkeiden täyttämiseen saa opastusta ja apua Leader-toimistolta. Tutustu myös yleisimpiin kysymyksiin Leader –rahoituksesta. Varaa reilusti aikaa hankesuunnitelman työstämiseen. Toimita valmis hankesuunnitelma Leader Länsi-Saimaalle ennen varsinaisen hakemuksen jättämistä. 
 3. Hakemus tehdään sähköisesti Hyrrä–palvelussa. Tutustu Hyrrän hakuohjeisiin etukäteen ja varmistaa, että kasassa on kaikki tarvittavat tiedot hakemuksen tekemistä varten. Myös paperihaku on mahdollinen.
  Hyrrä-järjestelmän käyttöön tarvitaan Y-tunnus ja Katso-tunniste. Ennen Katso-tunnisteen hakemista yhdistysten tulee varmistaa, että yhdistysrekisterissä on oikeat tiedot yhdistyksen nimenkirjoittajista sekä voimassa oleva osoite.
  1)    Y-tunnus haetaan verottajalta Y1-lomakkeella. Ilmoitus on maksuton ja ilmoitukseen tulee liittää kopiot perustamiskirjasta ja yhdistyksen säännöistä.
  2)    Katso-tunniste haetaan Verohallinnolta. Myös se on maksuton. Katso- tunnisteen pääkäyttäjäksi tulee henkilö, jolla on yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus. Pääkäyttäjä voi luoda muille yhdistyksen nimenkirjoittajille rinnakkaistunnisteita tai esimerkiksi yhdistyksen toimihenkilöille alitunnisteita tarpeen mukaan.
  •    Opastamme Katso –tunnisteen hakemisessa ja Hyrrä-järjestelmän käytössä.
 4. Hanketta ei saa aloittaa, ennen kuin hakija on saanut ilmoituksen hakemuksen vireilletulosta. Ilmoitus tulee Maanmittauslaitoksen sähköpostin kautta. Ennen ELY-keskuksen virallista rahoituspäätöstä hakija toteuttaa hanketta omalla riskillään.
 5. Vireilletulopäivästä lähtien hankkeelle voi omalla riskillä kerryttää kustannuksia, mikäli hankkeen toteutusaika on alkanut.
 6. Hallitus arvioi hankkeen valintakriteerein sekä tarveharkintaan pohjautuen.
 7. Hakijalle ilmoitetaan hallituksen päätöksestä.
 8. Hankkeen käsittely etenee Hyrrässä ja hakija saa virallisen päätöksen.

Tutustu Hyrrään

Hyrräohje yritystuen hakemiseen.
Hyrräohje hanketuen hakemiseen

Kirjaudu Hyrrä-palveluun tästä linkistä tai alla olevasta logosta

Hyrra Logo
 

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Raatimiehenkatu 18, 2. kerros
   53100 Lappeenranta
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

   Facebook 

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake