Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa tämä artikkeli

Meidän jälkemme - luonnosta voimaa

Meidän jälkemme – luonnosta voimaa -hankkeen tavoite on lisätä konkreettisesti monipuolista lähiluontoa ja eri lajien elinympäristöjä sellaisin keinoin, jotka lisäävät samalla ihmisten hyvinvointia ja alueen vetovoimaa. Pyrkimyksenä on tuoda näkyviin oivallus siitä, mitä luonnon eteen tehtävä työ tekijälleen antaa ja millaisia mahdollisuuksia se avaa. Tämä oivallus innostaa tekemään konkreettista itselleen tai yhteisölleen mielekästä työtä luontokadon torjumiseksi.

Kylvöohjeet niittysiemenseokselle

Leader Länsi-Saimaa jakaa niittyseospusseja. Katso täältä kylvöohjeet, joilla onnistut!

Tapahtumia

Toiminta-alueena hankkeella on Lappeenranta, Luumäki, Lemi, Taipalsaari ja Savitaipale. Hanketta rahoittaa Leader Länsi-Saimaa, Tuuliaisen säätiö ja Metsä Group. 

  • Jokaisen hankkeen kunnan alueelta on tarkoitus löytää yksi monimuotoisuuskohde, joka ideoidaan ja talkoillaan alueen asukkaiden kanssa yhdessä (näihin kohteisiin hanke tuottaa näyttävät kohteesta kertovat taulut). Lisäksi tarkoitus on innostaa, opastaa ja osallistua lukuisiin pienempiin monimuotoisuutta tukeviin tekoihin, esimerkiksi niityn perustamiseen, sorsanpesän tai ötökkähotellin rakentamiseen tai vaikkapa jollain tapaa monimuotoisuutta lisäävän ympäristötaiteen tekemiseen.
  • Hankkeen puitteissa järjestetään yksi luontotapahtuma/kunta. Myös tässä tavoitellaan yhteisöllistä yhdessä tekemistä ideoinnista toteutukseen.
  • Hankkeen avulla kohteita, tekoja ja tapahtumia tuodaan näkyviin.

Seuraa nettisivuillamme hankkeen ajankohtaisia, kuten tapahtumia, talkoita ym. tai ota Instagramissa seurantaan @meidänjälkemme ja tule mukaan torjumaan luontokatoa.

Yhteystiedot

Henri Niiranen, hankevetäjä
Puh. 050 4777 330
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.