Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa tämä artikkeli

Kylvöohjeet niittysiemenseoksille

Leader-niityn kylvöohjeet

Kukkaniitty kannattaa perustaa valoisaan ja vettä läpäisevään paikkaan. Luonnonkasvit viihtyvät karussa ja hiekkapitoisessa maassa.

Kylvä Leader-niittyseos keväällä, mitä aiemmin, sen parempi. Poista kylvöalueelta liiat rikkaruohot. Voit halutessasi köyhdyttää maata niittykukille paremmaksi kasvualustaksi levittämällä kylvettävälle alueelle hiekkaa.


Kun rupeat kylvöpuuhiin, niin huolehdi riittävästä aluskosteudesta. Siemenet kylvetään maan pintaan eikä niitä peitetä. Riittoisuus noin 5 m2.

Ja vielä pikkuvinkkinä: kylvön helpottamiseksi siemenet kannattaa sekoittaa hienojakoiseen hiekkaan.

Leader-niityn hoito

Niitty niitetään kerran vuodessa syksyllä kukintoajan päätteeksi. Niittojäte jätetään maahan muutamaksi päiväksi, jotta kasvien siemenet ehtivät varista maahan ja sinulla on niitty seuraavanakin kesänä. Lopuksi niittojäte haravoidaan pois niittyalalta.

Leader rahoitusta yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen tai yhdistyksen toiminnan kehittämiseen

Kun olet saanut Leader-niityn kylvettyä, pohdi seuraavaksi onko sinulla mielessäsi esimerkiksi yritysidea, johon tarvitsisit rahoitusta. Tai oletko kenties jo yrittäjä tai yhdistystoimija ja olet suunnitellut jonkinlaisia kehittämistoimia?

Ota yhteyttä Leader-toimistoon ja kerro ideastasi, niin katsotaan yhdessä, kuinka voimme lähteä viemään asiaa eteenpäin. Yhteystiedot löydän helposti tästä.

Ps. Ja nyt jos jo heti alkoi ajatukset raksuttaa, niin voit tutustua Leaderin erilaisiin rahoitusmahdollisuuksin tarkemminkin.

Yritysten rahoitusmahdollisuuksiin pääset tästä.

Yhdistysten rahoitusmahdollisuuksiin pääset tästä.

Meiltä löytyy rahoitusmahdollisuuksia myös nuorten omiin yrityskokeiluihin ja projekteihin. Jos olet 13-28 -vuotias, niin käy tsekkaamassa mistä on kyse. Linkki Kipinärahoihin